Teamet på Inkludera Assistans

Nyheter

Ta del av våra egna nyheter, eller information som rör hela LSS-branschen. Vi bevakar lagar och regler, och delar med oss av sådant vi tycker är viktigt för dig.

2023-12-06

En Julgåva från hjärtat: tidig lön från Inkludera Assistans

December – en månad fylld av glädje, gemenskap och, om vi är ärliga, en hel del stress. Särskilt för våra personliga assistenter, vars arbete inte alltid håller sig till vanliga kontorstider. För oss på Inkludera Assistans är det viktigt att stötta våra fantastiska anställda, inte minst under julmånaden. Därför tar vi nu vårt hållbarhetsengagemang ett steg längre.

Vi har bestämt oss för att ge en extra julklapp i form av tidiga löner under december. Ekonomichef Mikael Stål kläckte idén för att göra hela företaget mer hållbart. Vi vet att julen inte bara handlar om glitter och klappar – det handlar också om att kunna andas ut och njuta av stunden. Genom att betala ut lönerna den 15 december vill vi bidra till att göra just det möjligt.

Att tidigarelägga löneutbetalningar är ett sätt att skapa en arbetsplats där folk trivs. Många av våra kollegor upplever extra stress i juletid, och i år blir det extra kännbart med julafton på en söndag och lönedagen på fredagen den 22 december. Genom att låta lönen landa tidigare strävar vi efter att minska både tidsmässig och ekonomisk stress och boosta våra medarbetares välbefinnande.

Mikael Stål förklarar det som det är: ”Vi vet att julen kan vara stressig, både med allt som ska hinnas med och ekonomiskt. Genom att betala ut löner tidigare vill vi göra julen lite mer avslappnad för våra medarbetare.”

VD Karin Forsberg står bakom idén och ser det som en investering i företagets framtid: ”Vår personal är hjärtat i Inkludera Assistans, och genom att visa att vi bryr oss om deras välmående bygger vi en starkare och mer hållbar personal. Att satsa på våra anställdas välbefinnande är en satsning på vår framtid.”

Regionchef Monica Malm är positiv till beslutet och tror att det kommer att skapa ett bättre arbetsklimat och öka personalens motivation: ”Att få lönen tidigare innebär att våra kollegor kan njuta av julen utan att stressa över hur de ska få allt att gå ihop hemma. Det skapar en positiv atmosfär och stärker banden mellan oss som arbetsgivare och våra anställda.”

Reaktionerna har varit överväldigande positiva, inte bara inom företaget utan också från våra fantastiska medarbetare. För dem är detta mer än en möjlighet att undvika sista minuten-panik och stress i julklappsshoppingen. Det är en signal från oss som arbetsgivare att vi ser och förstår deras behov.

På Inkludera Assistans strävar vi efter att vara förebilder när det kommer till företagsansvar och hållbarhet. Att tidigarelägga löneutbetalningar är ett sätt att visa medmänsklighet och engagemang. Genom denna julgåva vill vi inte bara skapa en mer hållbar arbetsplats utan också en varm och omhändertagande miljö där våra medarbetare känner sig uppskattade. En liten julklapp som når hjärtat av vår företagskultur.

Skip to content