Teamet på Inkludera Assistans

Nyheter

Ta del av våra egna nyheter, eller information som rör hela LSS-branschen. Vi bevakar lagar och regler, och delar med oss av sådant vi tycker är viktigt för dig.

2023-12-22

Tack för allt ni gjort 2023, tack för att ni är Inkludera Assistans!

Få saker är starkare än en idé vars tid är inne. Så sammanfattar vi kort året 2023, vårt första som egna företagare inom personlig assistans och året då det lilla fina familjeföretaget MR assistans blev det lite större men fortfarande fina och familjära Inkludera Assistans.

Vår idé var enkel. Samla människor som delar vår syn på hur personlig assistans ska bedrivas, hur en bra arbetsplats ska vara, såväl på kontoren som ute hos våra kunder och som vill arbeta med det de gör för att de vill göra skillnad. Ge dem sedan förutsättningar att växa, få utrymme för sina idéer, känna att de blir lyssnade på och ta vara på deras kompetens – och de kommer bygga ett bolag vi kan vara stolta över. Det har hela tiden varit vårt mål, vårt syfte med att starta Inkludera Assistans. Det ska vara ett bolag vi är stolta över.

Under de 12 månader som gått sedan vi tog över MR assistans som då hade en kund har vi skapat ett helt nytt varumärke och en identitet och vi har gjort det tillsammans med dem som valde att tro på oss och kliva på ett helt nytt projekt som ingen visste vad det skulle bli. Det är vi stolta över.

Vi har etablerat kontor och verksamhet i Skellefteå, Örnsköldsvik, Falun, Uppsala och snart finns vi också i Göteborg, där vi har möjlighet att erbjuda de kunder som gett oss sitt förtroende som sin assistansanordnare hållbar personlig assistans. Det är vi stolta över.

Vi har fått förtroendet från över 30 kunder att vara deras assistansanordnare och 300 personer att vara deras arbetsgivare och vi har hittills lyckats förvalta deras förtroendet på ett sätt som innebär att de varje dag fortsätter välja att ge oss det förtroendet. Det är vi stolta över.

Vi kan se fram emot ett 2024 där vi redan har fått förtroendet att starta upp fler assistanser, där vi tagit beslut om satsningar på vår personal och deras välmående, där vi ska fortsätta arbeta för att fler ska se Inkludera Assistans som ett naturligt alternativ om eller när man av en eller annan anledning vill byta assistansanordare. Det är vi stolta över och spända inför.

Men mer än något annat är vi stolta över det bolag som idag är Inkludera Assistans. Vi är stolta över att ha lyckats samla var och en av de 300 personerna som idag kallar Inkludera Assistans sin arbetsgivare, därför att det är de – Ni – som ÄR Inkludera Assistans. Vi hade en idé. För 12 månader sedan tog vi ett steg genom att förvärva MR assistans och be människor vi visste skulle kunna förverkliga idén. 1 år senare har dessa människors engagemang, hårda arbete och gemensamma syn på vad ett hållbart assistansbolag ska vara skapat ett bolag vi är stolta över. För det är vi var och en, från VD Karin till timvikarien som fyllt en enda sjuklucka under året ett stort tack skyldig.

”Stolta men inte nöjda” brukar vara en sliten klyscha. Vi vill nog påstå att vi är både stolta och nöjda men det innebär inte att vi inte vill fortsätta utvecklas som företag. Vi ser med tillförsikt fram emot ett 2024 där vi fortsätter bli ännu bättre på det vi gör, där vi får välkomna fler anställda och kunder in i vår gemenskap och där vi får fortsätta skapa möjligheter för våra fantastiska assistenter att göra skillnad i våra kunder liv. Frihetsreformen personlig assistans ska utvecklas, inte avvecklas och det ser vi fram emot att vara en del i.

Från oss till er, en önskan om den allra godaste av jular och ett fantastiskt 2024. Tack för allt ni gjort 2023, tack för att ni är Inkludera Assistans!

Mikael Stål, Stefan Dömstedt & Daniel Lindkvist

Skip to content