Teamet på Inkludera Assistans

Nyheter

Ta del av våra egna nyheter, eller information som rör hela LSS-branschen. Vi bevakar lagar och regler, och delar med oss av sådant vi tycker är viktigt för dig.

2024-04-15

Inkludera Assistans utser Daniel Lindkvist till ny VD

Daniel Lindkvist blir ny vd i assistansbolaget Inkludera assistans. Han efterträder nuvarande vd Karin Forsberg när hon sista augusti går i pension. Daniel är delägare och en av grundarna till Inkludera assistans som startade sin resa mot att bli Sveriges bästa assistansbolag för ett och ett halvt år sedan.

Daniel Lindkvist är ett välkänt namn i assistansbranschen där han under närmare tolv år jobbat som regionchef, operativ chef, marknadschef och vd. Han var med och startade upp Lystra personlig assistans, men lämnade branschen efter att nya ägare kommit in i bolaget. För den innebandyintresserade är Daniel kanske mest känd som klubbchef i världens bästa innebandylag IBF Falun. Nu lämnar han det uppdraget för att åter kavla upp ärmarna och operativt jobba för att leverera Sveriges bästa assistans.

– Jag halkande in som klubbchef på ett bananskal. Jag satt som ordförande i IBF Faluns styrelse och det ledde till att jag kortsiktigt skulle ta mig an klubbchefspositionen. Ett par månader hade jag tänkt. Nu har det gått nästan fem år. Det har varit en häftig och rolig resa med fantastiska människor. Men nu är tajmingen rätt att kliva åt sidan, berättar Daniel och förklarar att IBF Falun redan gjort klart med en efterträdare. 

Det syns på Daniel att det varit ett känslomässigt och tufft beslut att kliva av. Han älskar ju innebandy.
­– Jag har känslomässigt vuxit ihop med verksamheten. I motgångar och framför allt i framgångar. Men det känns helt rätt att låta någon annan ta över och föreningen har en fin plan framåt. Nu är jag supertaggad att anta rollen som vd på Inkludera assistans.

Första året
För drygt ett år sedan startade Daniel tillsammans med tidigare kollegan Mikael Stål Inkludera assistans. Tanken var att endast ha en roll som ägare. En tanke han nu omvärderat när nuvarande vd går i pension.

­– Mina delägarkollegor har väl hintat om att de tycker det vore en bra lösning sedan Karin flaggade för sitt pensionsdatum. Men det var absolut inte självklart för mig att anta utmaningen. Jag var tveksam till en början, men under året har jag svängt i frågan och jag skulle säga att det är människorna i Inkludera som påverkat mig. Jag ser att vi har samma driv, samma värderingar. Vår personal vill verkligen göra skillnad. Jag ser att de brinner för det företaget står för och gör. Det fick mig att känna att det här vill jag också vara med och göra, förklarar Daniel.

Inkludera assistans har under första året gått från ett enda uppdrag, som då fanns i de bolag man förvärvade, till att i dag ha 35 uppdrag, en ekonomi i balans och en hela tiden växande marknadsandel. Idag har verksamheten kontor på fem orter och fler etableringar är att vänta.

Fantastisk roligt att vara med från början
För nuvarande vd:n Karin Forsberg, 66 år, väntar snart en annan tillvaro. På agendan finns resor tillsammans med maken. Både till Spanien och Italien. Det finns också en fjällstuga som nu när tid kommer att finnas ska renoveras.

– Jag har inte ångrat en sekund att jag tackade ja till det här jobbet. Det har varit fantastiskt roligt att få vara med från början, att tillsammans med det här gänget få forma ett assistansbolag precis som vi själva vill att det ska vara. Vi har handplockat medarbetare, utformat en hållbar assistans och haft väldigt, väldigt kul på vägen. Det har varit otroligt spännande att få vara med om det, säger Karin.

– Daniel kommer bli jättebra som vd. Han har ju haft den rollen tidigare i andra bolag och jag har själv haft honom som vd. Kunder och anställda kommer inte märka någon större skillnad. Organisationen är så självgående så mycket kommer att rulla på som vanligt. Samtidigt har Daniel många egenskaper som jag inte har, han kommer tillföra bolaget massa nya grejer, fortsätter hon.

Känns helt rätt
Delägare Mikael Stål är nöjd med att Daniel nu kommer axla rollen som vd.

– Karin har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp bolaget. Hon får nu gå in i en välförtjänt pension och vi får in en ny superbra vd i form av Daniel. Han har ett bra driv, är en härlig person som månar om människorna han har omkring sig. Det känns helt rätt. Jag är övertygad om att det här kommer att bli kanon. Både för bolaget och för våra kunder, säger han.

­–Karin och Daniel har många likheter, men också en del olikheter. Daniel är en stark opinionsbildare och gillar att framföra assistansen framtid, hot och möjligheter. Han kommer nog att synas mycket i massmedia, fortsätter Mikael.

Daniel själv håller med om att just opinionsbildandet kommer märkas när han tar över.
–Jag har en historik av att vara opinionsbildande och drivande i LSS-frågan i stort. Hur vi ser på LSS-reformen i framtiden? Där vill jag nog upp på barrikaderna igen och kämpa för rätt och riktigt.

Värderingarna håller
När Daniel och Mikael startade bolaget fanns en idé om vilket slags bolag man ville skapa. En idé som man stått fast vid.

–Jag är stolt över att vi fortsatt håller den linjen. Vi står för våra värderingar, vi vill vara ett gott exempel i en bransch där det finns många dåliga. Vi vill stå för en hållbar LSS-reform, och det ställer krav på oss som företag och företagare. Karin har varit jätteviktig och stark i det arbetet. Jag har väldigt stor respekt för det jobbet Karin har gjort. Som vd vill jag fortsätta i hennes fotspår. Det är i grund och botten våra egna värderingar som styr hur bolaget utvecklas, avslutar Daniel.

Daniel Lindkvist tillträder som vd 1 september.

Kontakt:

Daniel Lindkvist

Tfn: 076-146 33 34

E-post: daniel.lindkvist@inkluderaassistans.se

Daniel Magnusson

Skip to content